+359 878 292 513

МАКСОФЕН КАПС. Х 30

МАКСОФЕН КАПС. Х 30

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: VITA GOLD

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: 48657


 

 • МАКСОФЕН капсули * 30 ВИТАГОЛД

  Предназначение: Специално разработена хранителна добавка, която допринася за нормалното функциониране на опорно-двигателната система (стави, кости, ставни връзки, мускули и сухожилия) и за здравето на нервната система, гръбнака и кръста.

  Движенията на човешкото тяло са възможни, благодарение на сложна система от кости, стави, мускули и нерви. Някои възрастови изменения, травми или хирургични намеси (операции) могат да окажат неблагоприятно въздействие върху този добре смазан механизъм. Дегенеративните промени в ставите и периферните нерви се свързват с изтъняване на ставния хрущял и загуба на неговата еластичност, както и с нарушаване на миелиновите обвивки на нервните клетки. Вредно въздействие върху състоянието на ставите и нервната система може да окажат и повишеното физическо натоварване, неправилна стойка по време на работа, травми и други фактори. Всичко това води до намален обхват на движения на ставите, скованост и дискомфорт в гърба и кръста. Периферните нерви, заедно с мускулите, изпълняват основна роля в механизмите, които контролират движенията. Поддържането на нормалната работа на нервната система помага за предаване на нервните импулси и предпазване на ставните тъкани от прекомерни натоварвания и увреждания. За нормалното функциониране на ставите, периферната нервна система, гърба и кръста трябва да се приемат вещества, които действат синергично - едновременно подхранват ставния хрущял и влияят благоприятно върху работата на периферните нерви.

  Maxofen е единственият предлаган на пазара продукт с комплексно действие. Благодарение на своя уникален състав, допринася за подхранване на ставния хрущял и същевременно с това спомага за нормалното функциониране на периферната нервна система, гърба и кръста. Добрият ефект на добавката се дължи на специалния Хеликс комплекс максима, серациопептидазата и уридинмонофосфата. Трите основни активни съставки оказват благоприятно въздействие върху състоянието на ставите и периферната нервна система.

  Основни активни съставки:

      Хеликс комплекс максима - комбинация от лиофилизирани протеини, хайвер и слуз от охлюви. Доказано е, че охлювите съдържат специален протеин - алантоин, както и други гликопротеини и глюкозаминогликани с благоприятно въздействие върху състоянието на опорно-двигателния апарат. Тези вещества са естествени компоненти в човешкото тяло. Поддържат здравината и еластичността на ставния хрущял. Намаляват осезаемо дискомфорта и сковаността в ставите. Укрепват ставните връзки и сухожилия и увеличават свободата на движение.
      Серациопептидаза - протеолитичен ензим с белтъчна структура, синтезиран от бактерията Serratia marcescens, намираща се в храносмилателния тракт на копринената буба. С изразена фибринолитична активност и противооточно действие. Разкъсва коагулиралите фибрини на по-къси фрагменти и спомага за намаляване на образувалия се ексудат в увредената зона. Друга основна функция на серациопептидазата е инхибирането на медиаторите брадикинин и хистамин, което влияе благоприятно върху ставите, гърба и кръста. По този начин спомага за намаляване на дискомфорта в тялото.
      Уридинмонофосфат - изключително важен за нормалното функциониране на периферната нервна система. Участва в биосинтеза на нуклеинови киселини, които са коензими в редица процеси на образуване на структурни елементи на клетъчните мембрани и други важни вещества в процеса на възстановяване на периферните нервни клетки. Стимулираният синтез на пиримидинови нуклеотиди е много важен за периферните нерви и нервната проводимост. Тяхното нормално състояние благоприятства предаването на нервни импулси в сложния механизъм на движение на тялото. По този начин, нервно-мускулната система допринася за нормална инервация в зоната на ставите, увеличава тяхната стабилност и спомага за намаляване на дискомфорта и сковаността при движение.

  Ефективността на Maxofen се допълва от специално подбрани компоненти, които помагат за намаляване на ставния дискомфорт и оказват благоприятен ефект върху състоянието на периферната нервна система:

      Босвелия - активните вещества в билката блокират ензима 5-липоксигеназа и допринасят за нормалното функциониране на опорно-двигателната система. Притежават мощно антиоксидантно действие, с което помагат на организма да се справи със свободните радикали.
      Куркума - съдържа биологично-активното вещество куркумин, което допринася за нормалното функциониране на ставите.
      Пиперин - естествен алкалоид, който успешно се използва в комбинация с куркумата. Влияе благоприятно върху работата на опорно-двигателния апарат. Има свойството да увеличава в пъти бионаличността и ефективността на куркумата.
      Фолиева киселина - допринася за синтеза на нуклеинови киселини. Подпомага образуването на фосфолипиди и невротрансмитери и благоприятства нормалното функциониране на нервната система.
      Витамин B12 - подобрява работата на нервната система и подпомага правилното протичане на метаболизма и производството на енергия. Също така, допринася за нормалната психична функция и намалява чувството на отпадналост и умора.

  За максимална ефективност, при създаването на Maxofen са използвани специални ентеросолвентни капсули. Те позволяват преминаване на активните вещества през киселата среда на стомаха и абсорбация в тънките черва. По този начин добавката доставя оптимална концентрация на всяка от съставките за постигане на комплексно действие с благоприятен ефект върху ставите, периферната нервна система, гърба и кръста.

  Състав:
  Съдържание:     в 1 капсула (максимална дневна доза)      % от референтните стойности
  Куркума (Curcuma longa)     100 mg      
  Хеликс комплекс максима (лиофилизиран протеин от охлюв, лиофилизиран хайвер от охлюв, лиофилизирана слуз от охлюв)     50.0 mg       **
  Уридин монофосфат      50.0 mg      **
  Екстракт от Босвелия (Boswellia serrata)     50.0 mg      
  Серациопептидаза       45.0 mg/99000IU     **
  Пиперин (Piper nigrum)     5 mg      
  Фолиева киселина (Птероилмоноглутаминова киселина)     400 μg       200%
  Витамин В12 (Цианокобаламин)     3.0 Mg      120%

  Помощни вещества: антислепващи агенти - магнезиев стеарат и карбоксиметил целулоза.

  Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула на ден, 30 минути преди хранене.

  Противопоказания: При свръхчувствителност към някоя от съставките. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмещи жени.

  Странични действия: Не са наблюдавани в посочените дози.

  Съхранение: На сухо и прохладно място при температура до 25 °C.

  Важно!

      Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!
      Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
      Продуктът не е лекарствено средство, нито заместител на разнообразното хранене!

  Опаковка: 30 капсули по 475.00 мг.

  Производител: „Ви енд Ви фарма" ЕООД за „Витаголд" ООД, България.

   

За информация и поръчки: