+359 878 292 513

ПРОБИОНАТ КАПС. Х10

ПРОБИОНАТ КАПС. Х10

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: VITA GOLD

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


ПРОБИОНАТ капсули * 10 ВИТА ГОЛД

Предназначение: Допринася за по-доброто функциониране на храносмилателната и имунната системи. Поддържа нормалния баланс на чревната микрофлора. Помага при стомашни неразположения. Подходящ за употреба по време на и след прием на антибиотици.

Съставки: жизнеспособни пробиотични бактерии (Bacillus coagulans), пълнител (микрокристална целулоза), антислепващ агент (магнезиев стеарат), растителни капсули - DR-Caps (хипромелоза).

Пробиотиците са живи микроорганизми, които са много полезни. От деня, в който се раждаме, храносмилателният ни тракт е изложен на постоянен поток от бактерии /полезни и вредни/. Поддържането на здравословен баланс на тези полезни и вредни микроорганизми е изключително важно. В човешкия храносмилателен тракт, и по-специално в дебелото черво, се съдържат няколко трилиона бактерии, които при здрави хора съжителстват в симбиоза. Те са важни за нормалното смилане на храната и поддържане здравето на червата. Когато приемаме пробиотик, помагаме за запазване баланса на бактериите в храносмилателната система. Можем да кажем, че нейното здраве определя и здрава имунна система.

Пробиотичните бактерии помагат за запазване здравето на чревната среда, като произвеждат млечна киселина и предоставят благоприятна среда за развитието и на други полезни микроорганизми. Има много фактори, които могат да нарушат чревния баланс и да намалят нивото на полезните бактерии в червата /стрес, бедна диета, възраст, употреба на антибиотици, боледуване, хормонални промени, пътуване, употреба на други медикаменти, промени в начина и вида на храната и др./. Най-често нарушеният баланс се проявява като подуване на корема, образуване на газове, диария, запек и други.

Предимства:

    Съдържа специален пробиотичен щам Bacillus coagulans, произведен в Италия!
    Във всяка капсула има 15,6 милиарда живи пробиотични бактерии!
    Пробиотичните бактерии Bacillus coagulans се характеризират с висока преживяемост при стайна температура!
    Използване на "DR-Caps" - специални, киселиноустойчиви растителни капсули със забавено освобождаване, които доставят пробиотичните бактерии живи до дебелото черво!
    Стабилност при повишена влажност и дълъг живот!
    Лесна употреба (само 1 капсула на ден)!

Bacillus coagulans (млечнокисели бактерии в спороформа) - бактерия, произвеждаща млечна киселина, която представлява иновация в пробиотичните продукти. Съвършен природно капсулиран пробиотик с изключително висока преживяемост. При стайна температура тази бактерия е в латентно състояние - образува защитна полизахаридна обвивка, която предпазва бактериалната клетка от неблагоприятни условия. Чрез тази обвивка Bacillus coagulans преминават през изключително силно киселинната среда на стомаха и достигат лесно до долните отдели на храносмилателната система и по-точно до дебелото черво, където намират благоприятна среда за развитие. Тази защитна капсула, също така, дава възможност на пробиотичната култура да „оцелее" и при производствения процес и по време на срока на годност на продукта. В повечето обикновени хранителни добавки използваните пробиотици са в жива лиофилизирана форма (вкл. различните видове Lactobacillus and Bifidobacterium) и много по-трудно оцеляват при стресови условия.

Друго предимство на продукта е използването на специални киселиноустойчиви растителни капсули „DR-Саps" със забавено освобождаване. Те предпазват пробиотичните бактерии от стомашната киселина и осигуряват доставяне на съдържанието в червата. Също така ,„DR-Caps" са надеждна бариера срещу влагата, която е една от основните причини за загубата на активност на пробиотиците.

В дебелото черво пробиотичната бактерия Bacillus coagulans премахва защитната си обвивка. Започва „бурно" да се размножава и да проявява своите благоприятни ефекти. Тези бактерии са много стабилни и остават в организма до 7 дни след преустановяване на приема. Имат способността да регулират вътрешната микробна флора. Потискат вредните бактерии и подпомагат развитието на полезните. Намаляват гнилостните процеси в стомаха и червата, подобряват метаболизма, стимулират имунната система. Произвеждат витамини от група В и храносмилателни ензими като ензима галактоза, отговорен за усвояването на млечната захар. Млечната киселина, произвеждана от Bacillus coagulans, допринася за абсорбцията на някои минерали като калций, фосфор и желязо. Bacillus coagulans подпомагат перисталтиката на червата и благоприятстват т.н. „редовен стомах". Оказват положителен ефект при диарии от различен произход, както и такива, предизвикани от стрес или пътувания. Подпомагат поддържането на нормални нива на холестерола и триглицеридите. Спомагат за неутрализиране на ненужните продукти от обмяната на веществата. Благоприятстват нормалния баланс на чревната микрофлора след прием на антибиотици.
Съдържание:     За 1 капсула (дневна доза)     % от референтите стойности (RDA)
Bacillus coagulans (пробиотични бактерии)      15,6 х 109 CFU* (15,6 милиарда)     **

* CFU - брой жизнеспособни бактерии. ** Няма препоръка за референтна доза.

Начин на употреба: 1 капсула дневно.

Важно: Капсулите не трябва да се приемат с алкохол или горещи напитки, за да не се предизвика унищожаване на живите бактерии. Ако в момента употребявате антибиотици, се препоръчва интервал от 2-3 часа между техния прием и Пробионат.

    При свръхчувствителност към някоя от съставките, не употребявайте продукта.
    Не се препоръчва за деца под 2 години.
    Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
    Продуктът не е заместител на разнообразното хранене!
    Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!

Съхранение: На сухо и прохладно място до 25°С.

Опаковка: 10 капсули по 480 mg.

За информация и поръчки: