+359 878 292 513

СЕЛЕН+ЦИНК+ВИТАМИН С КАПС.Х 60 ВИТАГОЛД

СЕЛЕН+ЦИНК+ВИТАМИН С КАПС.Х 60 ВИТАГОЛД

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: VITA GOLD

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: 49943


СЕЛЕН + ЦИНК + ВИТАМИН Ц капсули * 60 ВИТАГОЛД

Хранителната добавка съдържа комбинация от три съставки, доказали своето благоприятно действие срещу вируси и грип. Комплексът участва в множество важни процеси в организма и намалява осезаемо чувството за умора и отпадналост.

Употреба при вирусни инфекции, грип и настинки

Грипните състояния и острите респираторни инфекции са изключително чести, особено през есенно-зимния сезон. Те се причиняват от различни вируси, попадащи в тялото чрез лигавицата на устата, носа и очите. Характеризират се със симптоми като висока температура, хрема, кашлица, болки в гърлото и обща отпадналост. Селенът, Цинкът и Витамин C са доказали своята ефективност в борбата срещу вирусите и бактериите. Те имат принос за формирането на противовирусен имунен отговор срещу най-разпространените грипни инфекции.

Понижен имунитет

Имунната система прави организма устойчив към действието на различни патогени от околната среда. Приемът на Селен, Цинк и Витамин C активира възстановителните и регенеративни способности на тялото. Немалко са факторите, понижаващи имунитета. Сред тях са стресът, замърсяването на външната среда, приемът на лекарства и честото боледуване. Витамините и минералите оказват противовирусно и антибактериално влияние и помагат на тялото да се бори с неблагоприятните фактори и да стане по-устойчиво към патогени.

Превенция от респираторни заболявания

Макрофагите са изключително важни за добрия имунитет и за адекватно неутрализиране на вирусите. Редовният прием на Селен, Цинк и Витамин C увеличава броя на тези клетки-пазители в рисковите зони за развитие на инфекция (устата, носа и гърлото) и предотвратява навлизането на различни патогени в организма.

Подкрепа за сърдечно-съдовата система

Доброто състояние на кръвоносните съдове и сърцето е от голямо значение за превенцията от развитие на редица сериозни заболявания, като инсулт и инфаркт. Селенът, Цинкът и Витамин C помагат за фиксиране на структурния белтък колаген, който укрепва еластичността на стените на съдовете и подобрява техните функции. Влияе благоприятно и върху работата на сърдечния мускул.

Действие на активните съставки:

    Селенът е много важен за нормалното функциониране на тялото. Когато то не може да си набави нутриента с храната, е нужно да си го осигури с помощта на хранителни добавки. Минералът участва в повечето ензимни системи и в метаболитните процеси. Има изразено антиоксидантно действие. Повишава съпротивителните сили на имунната система. Нужен е за оптималното функциониране на дихателните пътища и белите дробове, които биват атакувани от различни респираторни вируси. Помага за синтеза на хормони на щитовидната жлеза. Влияе благоприятно върху сперматогенезата. Оказва положително въздействие върху косата и ноктите и допринася за забавяне процесите на стареене.
    Цинкът има изразено антиоксидантно действие и засилва имунитета. Освен това участва в метаболизма на въглехидратите, мастните киселини и витамин А. Подобрява когнитивната функция и зрението. Отразява се отлично на състоянието на костите, кожата и косата. Поддържа нормалната концентрация на тестостерон в кръвта. Подобрява фертилитета и възпроизводството. Участва в процеса на клетъчно делене и защитата от оксидативен стрес.
    Мултисистемното действие на Витамин C е неоспоримо. Нутриентът повишава активността и броя на фагоцитите и подобрява синтеза на интерферон. Киселият витамин пази клетките от оксидативен стрес, укрепва стените на кръвоносните съдове и клетъчните мембрани. Оптималното му количество в тялото допринася за доброто състояние на костите и хрущялите. Подпомага, също така, енергийния баланс и е важно за нормалното функциониране на нервната система.

Всяка капсула съдържа:

    Цинк – 10 мг;
    Селен – 55 мкг;
    Витамин C – 300 мг.

Начин на употреба: Приемайте по 1-2 капсули на ден.

Опаковка: 60 капсули.

Произведен за: "Вита Голд" ООД, България.

За информация и поръчки: