+359 878 292 513

РИНОСЪН СПРЕЙ 20МЛ

РИНОСЪН СПРЕЙ 20МЛ

Тегло: 20.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


РИНОСЪН спрей 20 мл SUN WAVE PHARMA
Показания:
Течен защитен филм за лечение на възпалено гърло при деца на възраст между 3 и 16 години.

Представяне:
20 мл алуминиев флакон със спрей помпа (приблизително 85 впръсквания).

Състав:
Глицерол (74,63%), Пречистена вода, Мед, Гликоцианидин-Е-N (извлечен от екстракти от семена на Vitis vinifera, Sambucus nigra и Ribes nigrum плодове).

Начин на действие:
РИНОСЪН е филмогенен, вискозен, хипертоничен разтвор, предназначен за лечение на възпалено гърло при деца на 3 или повече години. Когато се напръска върху повърхността на гърлото РИНОСЪН образува осмотично активен, но устойчив филм, който механично привлича хипотонична течност от по-дълбоките части на гърлото. Този силен и непрекъснат поток от течност навън механично отделя и дренира замърсителите, присъстващи на повърхността на гърлото, включително бактерии, свободни вирусни частици, мъртви клетки и свободно плаващи протеинови молекули. По този начин този продукт действа като незабавно почистващо решение. Почистването на повърхността на гърлото благоприятства възстановяването и защитата на лигавицата. РИНОСЪН действа локално, механично, без да се усвоява от организма. Филмът също така предпазва повърхността на гърлото от дразнене и външни агресии. Клиничните резултати показват бързо и осезаемо намаляване на болката в гърлото, дразненето, зачервяването и подуването, както и на белезникавия налеп по повърхността на гърлото. Това намаляване на бактериалните замърсители минимизира нуждата от антибиотици.

Указания:
Разклатете внимателно спрей флакона, отстранете капачката и преди първата употреба заредете помпата, като натиснете пулверизатора веднъж или два пъти. Насочете върха на отвора на спрея, както е показано на илюстрацията по-долу, и натиснете пръскачката с пръст, за да впръскате продукта върху горната част на гърлото. Нанесете 4 впръсквания, за да образувате тънък слой от продукта върху повърхността на гърлото. Тъй като продуктът е вискозен, някои капчици могат да останат на върха на спрея; избършете накрайника с чиста хартиена салфетка и поставете отново капачката на флакона след всяка употреба. При деца продуктът трябва да се прилага от възрастен или поне с наблюдение и/или помощ от възрастен.


Препоръчваме да използвате спрея на всеки 30 минути в началото на лечението през първите 2 часа и 3 пъти на ден след това.
Дневната доза доставя по-малко от 2 g захар на ден.

Предпазни мерки:
Този продукт е само за локално приложение (за гърло). Да се съхранява на места, недостъпни за деца. Прочетете внимателно листовката с инструкции преди употреба и спазвайте инструкциите. Измийте ръцете преди употреба. За да се намали рискът от кръстосана инфекция, всеки спрей трябва да се използва само от един пациент. Впръсквайте спрея само в горната част на гърлото и избягвайте вдишване, докато впръсквате. Избягвайте да ядете или пиете течности в продължение на 15-30 минути след нанасяне на продукта. Обхватът на употреба на продукта не оправдава продължително лечение над 7 дни. Ако няма подобрение и/или влошаване на симптомите и/или придружаваща висока температура, попитайте Вашия фармацевт за съвет или се консултирайте с Вашия лекар. РИНОСЪН не е токсичен при поглъщане. Избягвайте контакт с очите. В случай на контакт, изплакнете обилно с вода. Не използвайте след изтичане на срока на годност, повече от 30 дни след 1-ва употреба или ако флаконът е повреден.

Съхранение:
Да се съхранява при стайна температура. Не съхранявайте в хладилник и не замразявайте.

Взаимодействия:
Поради състава на продукта и неговия механичен и локален начин на действие, вероятността от взаимодействие с каквото и да е системно лечение е малко вероятна. От съображения за ефикасност не прилагайте никакво друго перорално локално лечение 15 минути преди или след употребата на този продукт.

Противопоказания:
Проверете състава на продукта и не използвайте при чувствителност или алергия към някоя от съставките (медът може да съдържа следи от полени). Да не се използва при деца под 3-годишна възраст или при пациенти, страдащи от астма или тежки респираторни заболявания. Въпреки че всички съставки, използвани за приготвянето на този продукт, са получени от хранителни съставки и се използват в много малки количества, при липса на достатъчно специфични данни за безопасност, не използвайте този продукт без медицински съвет при възрастни по време на бременност и кърмене.

Странични ефекти:
Ако наблюдавате какъвто и да е вид алергична реакция в минутите след прилагане на продукта (напр.: подуване, силно постоянно дразнене/усещане за парене), прекратете употребата на продукта, изплакнете гърлото си обилно с чиста, прясна вода и се консултирайте с медицински специалист, ако е необходимо. Ако забележите сериозни инциденти, дължащи се на употребата на този продукт, моля, уведомете незабавно производителя/дистрибутора и националните компетентни органи.

След употреба, опаковката (включително флакона), може да се изхвърли като битов отпадък.

 

За информация и поръчки: