+359 878 292 513

МЕМОПЛАНТ Х 20

МЕМОПЛАНТ ТАБЛЕТКИ 40 МГ Х 20

Тегло: 50.00 гр.

Вижте още продукти от: Natur Product

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

МЕМОПЛАНТ ТАБЛЕТКИ 40 МГ Х 20

Интересни факти за витамините
Дефицит на витамин В8
Липсата на достатъчни количества на витамин В8 в организма води до паническо разстройство, депресия и обсесивно-конвулсивно разстройство. Учените смятат, че при тези болестни състояние серотонинът, който изпълнява ролята на основен медиатор в централната нервна система, не може да осъществи нормалната си функция, заради недостиг на химичното съединение фосфатидилинозитол като вторичен пратеник в клетъчната мембрана. При някои депресивни състояние за лечение се използва витамин В8 в големи дози, например 12- 18 грама на ден, разпределени на няколко приема.
 
Показания

За симптоматично лечение на органично обусловени смущения на мозъчния потенциал, в рамките на обща терапевтична схема. Към първата целева група принадлежат пациенти с деменциален синдром при първична дегенеративна деменция, васкуларна деменция и смесени форми от двете. Преди да бъде започнато лечение с Memoplant, трябва да бъде изяснено дали оплакванията не са причинени от някое основно заболяване, което трябва да бъде лекувано по специфичен начин.

  • При деменциални синдроми с нарушения на паметта, нарушения на концентрацията, депресии, главоболие
  • Удължаване на разстоянието, изминато без болка, при заболявания със запушване на периферните артериални съдове ІІ стадий според Fontaine (интермитиращо накуцване), в рамките на физикалнотерапевтичните мероприятия, особено при раздвижване
  • Вертиго (световъртеж), васкуларен и дегенеративен тинитус (шум в ушите)
Състав

Стандартизиран е въз основа на моноекстракт от листата на Ginkgo biloba, получен по многостепенен валидиран метод. Активни вещества: 1 филмтаблетка съдържа сух екстракт от листата на Ginkgo biloba (35 – 67:1) 40 mg, съответстващ на 9.6 mg гинкофлавонгликозиди и 2.4 mg терпенлактони (гинкоглид, билобалид). Екстрактор: ацетон-вода.

Лекарствена форма

Филмтаблети

Противопоказания

Свръхчувствителност към екстракти от Ginkgo biloba.

За приложението при деца няма достатъчно клинични данни. Поради това Memoplant не трябва да се прилага при деца под 12 години.

Лекарствени и други взаимодействия

До момента не са известни.

Нежелани лекарствени реакции

Много рядко при приемане на Memoplant са наблюдавани леки стомашно-чревни оплаквания, главоболие или алергични кожни реакции.

Дозировка и начин на приложение

Деменциален синдром: приемат се по 1 – 2 филмтаблетки 3 пъти дневно (съответстващи на 40 – 80 мг екстракт от Ginkgo biloba 3 пъти дневно).

Заболявания със запушване на периферните артериални съдове, вертиго (световъртеж), тинитус (шум в ушите): приема се по 1 филмтаблетка 3 пъти дневно (съответстваща на 40 мг екстракт от Gikgo biloba 3 пъти дневно) или по 2 филмтаблетки 2 пъти дневно (съответстващи на 80 мг екстракт от Gikgo biloba 2 пъти дневно).

Филмтаблетките се приемат независимо от храненето, несдъвкани, с известно количество течност.

При деменциален синдром продължителността на приложение се определя от тежестта на клиничната картина и при това хронично заболяване трябва да бъде най-малко 8 седмици. След период на приложение от 3 месеца трябва да се прецени дали е оправдано продължаване на лечението.

При заболявания със запушване на периферните артериални съдове като предпоставка за подобрение при раздвижването се счита курс на лечение минимум 6 седмици.

При вертиго (световъртеж) и тинитус (шум в ушите) след лечение с продължителност от 6 – 8 седмици като правило не може да се очаква по-нататъшно подобрение на оплакванията.

Опаковка

20 филмтаблети в опаковка

За информация и поръчки: