+359 878 292 513

ИМОМЕД ТАБЛ.2 МГ.Х 10

ИМОМЕД ТАБЛЕТКИ  2 МГ. Х 10

Тегло: 30.00 гр.

Вижте още продукти от: MEDICA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

НАИМЕНОВАНИЕ НА ЛЕКАРСТВОТО

Името на Вашето лекарство е ИМОМЕД (IMOMED)

Състав:

Всяка таблетка ИМОМЕД съдържа лоперамид хидрохлорид 2 mg

Помощни вещества: Нишесте, лактоза, повидон, брилянтно синьо, хинолиново жълто, магнезиев стеарат, талк, колоидален силиконов диоксид, натриев нишестен гликолат.

 

За какво се използва Имомед?

ИМОМЕД се прилага за краткотрайно симптоматично лечение на остро разстройство (диария) или при продължаваща (хронична) диария.

Прилага се и в случай с диария след оперативно отстраняване на част от червата.

 

ПРЕДИ ДА ПРИЕМАТЕ ИМОМЕД ТАБЛЕТКИ

Не трябва да приемате Имомед в следните случаи:

-свръхчувствителност към някоя от съставките

-състояния, при които трябва да се избегне забавяне функцията на червата например подут корем, запек и преплитане на червата;

-разтройство придружено с повишена температура и/или кървави изпражнения;

-разстройство, при което е установено възпаление на дебелото черво (улцерозен колит или псевдомембранозен колит, възникващ, в резултат на антибиотично лечение),

- не се препоръчва за употреба Имомед при деца под 12 години

Преди да започнете лечението с Имомед обърнете особено внимание

При разстройство се губят значително количество течности и електролити. Поради това трябва да компенсирате тази загуба като приемате много повече течности, отколкото бихте приемали нормално. Това важи в особена степен за деца.

При остра диария прилагането на ИМОМЕД преустановява появите й до 48 часа. При отсъствие на ефект, спрете лекарството и се обърнете към Вашия лекар. При нарушена чернодробна функция, уведомете Вашия лекар. Вие може да се нуждаете от стриктно лекарско наблюдение при лечение с Имомед. Не се изисква коригиране на дозата на пациенти с бъбречно заболяване, тъй като по - голяма част от лекарството се отделя с фекалиите.

Употреба при деца

Имомед се дава на деца над дванадесет годишна възраст, но не повече от 4 таблетки за 24 часа.

Ако сте бременна или кърмете

Няма достатъчно данни за употребата на продукта при бременни жени, поради което Имомед не трябва да се прилага по време на бременност. Препоръчва се да не се приема Имомед по време на кърмене, тъй като малки количества преминават във Вашата кърма.

Ако шофирате или работите с машини

Досега не са известни ефекти върху способността за шофиране и работа с машини. Поради това, че диарията може да предизвика умора, виене на свят или сънливост, препоръчително е да се внимава при шофиране или работа с машини.

Как да приемате Имомед ?

Имомед може да се прилага по всяко време на деня. Вземете едновременно две таблетки, след което приемайте по една таблетка след всяка диарична дефекация. Продължителността на приложение е не повече от 2  дни. Ако разстройството продължава повече от 2 дни, трябва да се обърнете за консултация към Вашия лекар.

Не приемайте повече от 8 таблетки за 24 часа!

Спрете да давате Имомед, ако изпражненията се нормализират или няма повече изхождания в продължение на 12 часа. Ако се съмнявате, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Може ли да се приема Имомед с други продукти?

Уведомете Вашия лекар, в случай  че приемате лекарства, които забавят перисталтиката на стомаха и червата, тъй като тези средства могат да засилят ефекта на Имомед.

Ако сте приели повече от необходимата доза Имомед

Ако сте приели голямо количество Имомед ,се обърнете към Вашия лекар, особено  ако имате някой от следните симптоми: скованост на мускулите, некоординирани движения, сънливост, затруднено уриниране или отслабено дишане. Реакцията на децата към високи дози Имомед е изразена в по- силна степен в сравнение с възрастните. Ако детето е приело по-голямо количество или проявява някой от посочените симптоми, незабавно се обърнете към Вашия лекар. Ако е наложително ,се провежда стомашна промивка.

Като противоотрова може да се приложи опиоидния антагонист налоксон под контрол от лекар.

Възможни нежелани реакции

ИМОМЕД се понася добре и появата на нежелани реакции е малко вероятна, ако продуктът се приема според указанията.

Стомашно-чревни нарушения: гадене, коремни спазми, сухота в устата, запек, метеоризъм, диспепсия. Много редки: чревна непроходимост и съпътстващо разширяване на дебелото черво като усложнение на хронично възпалително заболяване на червата (токсичен мегаколон).

Нарушения на нервната система: главоболие, умора, замайване. Нарушение на имунната система: реакции на свръхчувствителност като кожни обриви, ангионевротичен оток, анафилактичен шок.

Нарушения на кожата и подкожната тъкан:

Много рядко: булозни обриви, включително синдром на Стивън-Джонсън, мултиформена еритема и токсична епидермална некролиза Ако забележите нежелани реакции, които не са отбелязани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекуващ лекар. Той ще реши какви мерки трябва да бъдат предприети.

Как да се съхранява Имомед?

Съхранява се при температура под 25°С

Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

Срок на годност

Три години.

Не употребявайте това лекарство след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката.

Данни за опаковката

Един блистер по 10 таблетки

 

За информация и поръчки: