+359 878 292 513

ЛОКОИД ЕМУЛСИЯ 30 ГР.

ЛОКОИД ЕМУЛСИЯ 30 ГР.

Тегло: 200.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Locoid Crelo topical emulsion 0.1 % /Hydrocortison butyrate/

Локоид Крело дермална емулсия 0.1 %

 

Какво представлява Locoid Crelo и как действа?

Състав

1 g Locoid crelo дермална емулсия съдържа лекарствено вещество Hydrocortisone butyrate 1 mg.

Помощни вещества

Цетостерилов алкохол, макрогол 25 цетостерилов етер, бял мек парафин, твърд парафин, масло от borago oficinalis, бутилхидрокситолуен, пропиленгликол, натриев цитрат (безводен), лимонена киселина безводна, пропил парахидроксибензоат, бутил парахидроксибензоат и пречистена вода

Как изглежда Locoid Crelo и в какви опаковки се предлага?

Locoid Crelo дермална емулсия е с бял цвят. Поставен е във флакони от 30 д. Флаконът е опакован в картонена кутия с жълт /сив/ бял цвят с напечатано означение Locoid Crelo.

Как действа Locoid Crelo?

Locoid Crelo съдържа хормон от кората на надбъбреците /кортикостероид/ и бързо намалява симптомите на някои кожни заболявания - сърбеж, зачервяване, лющене на кожата. Кортикостероидите не лекуват основното заболяване.

За какво може да се използва Locoid Crelo?

Locoid Crelo може да се използва за лечение на повърхностни кожни заболявания, придружени със сърбеж, зачервяване или лющене на кожата.Locoid Crelo съдържа повече мазнина от обикновен крем и затова е специално подходящ при кожни заболявания със суха кожа или смесени-отчасти суха и отчасти влажна кожа.

Какво трябва да знаете преди да започнете употребата на Locoid Crelo?

Кога не трябва да употребявате Locoid Crelo?

Locoid Crelo не трябва да се употребява при:

? Кожни заболявания причинени от бактериални, вирусни, гьбичкови, дрождеви или паразитни инфекции. Тези състояния може да се влошат или да бъдат маскирани.

? Акне, както и акне със зачервяване на кожата

? Рани, ихтиоза

? Кожни заболявания, които може да се дължат на предишно лечение с кортикостероиди, като възпаление на кожата около устата, изтъняване на кожата, понякога със стрии /черти/, чупливи кожни съдове

? Дерматит на стъпалото при деца

Ако сте свръхчувствителни към хидрокортизон бутират или към някоя от помощните съставки на Locoid Crelo, което се случва рядко, Вие не трябва да употребявате Locoid Crelo /виж параграф "Предупреждение относно някои помощни съставки"/

Предпазни мерки при употреба на Locoid Crelo

Locoid Crelo не трябва да се нанася върху клепачите и не трябва да попада в очите.Кожата на лицето и в областта на гениталиите, както и при кожните гънки е особено чувствителна към кортикостероиди, поради което трябва да се третира внимателно. Ако след продължително лечение с Locoid Crelo заболяването се появи отново след кратко време, Вие трябва да се консултирате с лекаря си.Ако прилагате Locoid Crelo върху голяма кожна повърхност или при деца, е необходимо да се извърши лекарски преглед. Продължителната употреба на кортикостероиди върху голяма кожна повърхност трябва да се избягва при деца.

Взаимодействия

Комбинацията от различни лекарствени средства може да предизвика странични реакции. Моля информирайте Вашия лекар за всички други лекарства, които употребявате по време на бременност и кърмене.Ако искате да използвате Locoid Crelo по време на бременност или кърмене трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма данни за ефекта на Locoid Crelo върху способността за шофиране и работа с машини, но такъв ефект не се очаква.

Предупреждение относно помощните съставки

Locoid Crelo съдържа някои помощни съставки /цетостеарил алкохол и пропилхидробензоат и бутилхидроксибензоат/, които в редки случаи могат да предизвикат кожни реакции на свръхчувствителност /сърбеж, поява на червени петна/.

Указания за употреба на Locoid Crelo

Как трябва да се използва Locoid Crelo ?

Locoid Crelo трябва да се нанася в тънък слой върху засегнатата кожа. След това може внимателно да се масажира. Не трябва да се прилага повече от 1 до 3 пъти дневно, ако лекаря не е предписал друго. Ако оплакванията намалеят, лекарят може да ви посъветва да използвате Locoid Crelo по-рядко. Обикновено не трябва да използвате повече от 1-2 флакона от 30 g Locoid Crelo за една седмица, като при деца да не се използва повече от 1 опаковка .

Ако сте пропуснали една доза Locoid Crelo ?

Ако веднъж сте забравили да нанесете Locoid Creio, продължете по обичайния начин. Не е необходимо да прилагате по-голямо количество.

Нежелани лекарствени реакции

Понякога след прилагане на Locoid Crelo върху кожата може да почувствате парене или дразнене, което обикновено е леко и изчезва от самосебе си. Ако използвате продължително кортикостероиди или ги прилагате с оклузивна превръзка, може да получите обриви или пъпки. Кожата може да се обезцвети или да изтънее, а понякога се появяват стрий. Ако при Вас се появят тези нежелани реакции или други, неизброени по-горе, трябва да уведомите Вашия лекар

Как трябва да се съхранява Locoid Crelo

Locoid Crelo трябва да се съхранява при стайна температура /15-25°С/ в оригиналната опаковка, на недостъпно за деца място. Той не трябва да се използва след изтичане срока на годност, означен върху опаковката.

Общи указания

• Това лекарство Ви е предписано от Вашия лекар. Вие стриктно трябва да спазвате указанията му. Ако имате въпроси, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, от който сте купили лекарството

• Никога не давайте Вашите лекарства на други хора и не използвайте техните.

• Винаги проверявайте дали използвате подходящото лекарство

• Не пазете лекарство, от което вече не се нуждаете.

• В случай на оплакване упоменавайте партидния номер означен върху опаковката.

 

 

За информация и поръчки: