+359 878 292 513

КРЕСТОР ТАБЛ.20 Х 28

Крестор таблетки 20 Х 28

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: ASTRA ZENECA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: C10AA07


Описание

CRESTOR (ROSUVASTATIN)

Активното вещество на Crestor е rosuvastatin. Crestor филмирани таблетки се предлагат в опаковки съдържащи 10 mg или 20 mg rosuvastatin.Таблетките съдържат и помощните вещества: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, калциев фосфат, кросповидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, глицерол триацетат, титаниев диоксид (Е171), червен железен оксид (Е172).

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА CRESTOR И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

CRESTOR спада към група медикаменти наречени статини (също така известни като инхибитори на ензима З-хидрокси-З-метилглутарил коензим А-редуктаза (HMG-CoA редуктаза). Предназначен е да намалява високите нива на мазнините в кръвта, наречени липиди (главно холестерол и триглицериди), обикновено, когато диетата или упражненията не могат да се справят. Ако високите нива останат нетретирани, мазнините могат да се натрупат в стените на кръвоносните съдове, които във времето могат да доведат до стесняване на кръвоносните съдове. Това е една от най-често срещаните причини за сърдечните заболявания.

CRESTOR се продава в опаковки по 28 таблетки.10 mg филмирана таблетка - кръгла, биконвексна, 7 мм, оцветена в розово, със делителна черта от едната страна.

2. ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ CRESTOR

Не вземайте CRESTOR:

• Ако сте алергични към CRESTOR или към някое от помощните вещества или подобни лекарствени продукти

Ако смятате, че някое от гореспоменатите състояния се отнася за Вас, моля уведомете лекуващия си лекар.Ако откриете, че сте забременяла по време на лечението с CRESTOR трябва незабавно да преустановите приема и да информирате лекуващия си лекар.

Обърнете специално внимание на приема на CRESTOR:

Преди да вземете Вашите таблетки, уведомете лекуващия Ви лекар в случай, че:

• Ви е казано, че имате здравословни проблеми с черния дроб или бъбреците • Имали сте или имате необясними болки в мускулите

• Редовно пиете големи количества алкохол. Докато вземате Вашите таблетки, моля уведомете лекуващия Ви лекар, ако:

• Страдате от необясними болки в мускулитеКакто вече беше споменато, медикаментът съдържа лактоза, която при непоносимост към последната може да предизвика алергична реакция.Ако постъпите в болница уведомете медицинския персонал, че вземате CRESTOR. тъй като може да бъде по-добре за Вас ако спрете приема му за кратко..

Прием на други лекарства

Кажете на лекуващия си лекар или фармацевта ако вземате някакви други лекарства, включително тези, които може да сте си купили сами. По-специално уведомете Вашия лекар, ако вземате: циклоспорин (често се предписва след трансплантации на органи), варфарин (или друго лекарство за разреждане на кръвта) или гемфиброзил (използван често за понижаване на кръвните липиди).

Ефект върху способността за шофиране и работа с машини

Не се очаква CRESTOR да повлияе неблагоприятно способността за шофиране или работа с машини.

3. КАК ДА ВЗЕМАТЕ CRESTOR

Следвайте инструкциите на Вашия лекар кога и как да вземате Вашите таблетки.

Моля, ПРОЧЕТЕТЕ ЕТИКЕТА върху опаковката. Попитайте лекаря или фармацевта, ако не сте сигурни какво да правите.Обикновено лечението с CRESTOR започва с една таблетка от 10 mg веднъж дневно. В някои случаи може да се започне и с таблетка от 20mg веднъж дневно. При някои хора с азиатски произход може да се изисква първоначална доза от 5 mg веднъж дневно Дозата от 5 mg можете да получите като разделите таблетката от 10 mg на две. След проверка на липидите в кръвта, Вашия лекар може да реши да повиши дозата до ниво подходящо за Вашето заболяване. Максималната дневна доза е 40 mg.Поглъщайте таблетките или техните половинки с вода. Може да вземете таблетката по всяко време на деня със или без храна. Постарайте се да вземате таблетката по едно и също време всеки ден, това ще Ви помогне да не забравяте да я приемате.Не спирайте употребата на Вашите таблетки, дори и когато се почувствате по-добре, освен ако лекуващият лекар не Ви каже или не забременеете.Ако забравите да вземете доза:Не се притеснявайте, ако пропуснете доза, вземете следващата, както Ви е предписана. Не взимайте двойна доза по едно и също време, за да наваксате пропуснатата.Ако вземете повече CRESTOR, отколкото трябва:Ако вземете повече от Вашата нормална доза, свържете се незабавно с лекар или с най-близката болница.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както при всички лекарства, CRESTOR може да има нежелани реакции. Те обикновено са леки и изчезват за кратко време.Най-често срещаните нежелани реакции са главоболие, болки в мускулите, болки в стомаха,чувство на слабост, констипация (запек), замаяност възможно да се наблюдават кожно-алергични реакции, сърбеж и поява на уртикария (копривна треска). Рядко се наблюдава и поява на жълтеница, хепатит или изтръпвания. Незабавно прекратете лечението с CRESTOR и потърсете медицинска помощ в случай, че забележите появата на някой от следните симптоми (алергични прояви):

• При поява на задух със или без оток по лицето, устните, езика и/или гърлото.

• При поява на оток по лицето, устните, езика и/или гърлото, затрудняващ гълтането,

• При поява на силен сърбеж и обрив по кожата.

При малък брой пациенти са наблюдавани нежелани мускулни ефекти, така че като предпазна мярка, ако имате болки в мускулите, за които не знаете причината или продължат по-дълго отколкото очаквате, трябва да кажете на Ващия лекар възможно най-бързо. Вашият лекар може да Ви направи кръвен тест да провери състоянието на Вашите мускули.Не се безпокойте от този списък на възможни нежелани реакции. Вие може да нямате нито една от тях.Уведомете лекуващия си лекар или фармацевта, ако мислите, че имате някои от тези или други проблеми докато вземате Вашите таблетки CRESTOR.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА CRESTOR

• Като всички лекарства, СЪХРАНЯВАЙТЕ ТАБЛЕТКИТЕ НА ЗАЩИТЕНО МЯСТО, където децата не могат да ги видят или да ги стигнат. Вашите таблетки може да им навредят.

• Да се съхранява при температура под 30°С.

• Ако таблетките пристигнат в пластмасово шише, съхранявайте го с плътно затворена капачка.

• Съхранявайте таблетките в оригиналната им опаковка.

• Ако лекуващият Ви лекар Ви каже да спрете приема на таблетки върнете всички останали на фармацевта.

• Не употребявайте таблетките след датата на изтичане на срока на годност, обозначена върху опаковката. Върнете всички таблетки с изтекъл срок на годност на фармацевта.

 

За информация и поръчки: