+359 878 292 513

ЦИКЛОГИЛ КОЛИР 1 % 15 МЛ.

ЦИКЛОЖИЛ 1 % 15 МЛ

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: ALCON

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

ЦИКЛОЖИЛ 


Цикложил се отпуска по лекарско предписание. Цикложил има свойството да разтваря зениците. Цикложил се използва при възпаление на очите.

КАКВО Е ЦИКЛОЖИЛ 1% И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?

Цикложил се използва за разширяване на зеницата и блокиране на промяната на фокуса преди изследване на зрението от Вашия офталмолог, както и за превенция и/или лечение на някои състояния, свързани с възпаление на окото/очите.

Цикложил е представител на група лекарствени продукти, наречени мидриатици и циклоплегици.

 Цикложил е течност и се доставя в опаковка пластмасово шишенце от 15 мл с капачка на винт със защитен пръстен.

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЦИКЛОЖИЛ

Използвайте този лекарствен продукт толкова дълго, колкото Ви е предписал вашият лекар

Не използвайте Цикложил:

- ако имате свръхчувствителност към циклопентолат или някое от помощните вещества, обявени в състава на Цикложил капки за очи, разтвор.

- ако имате закрито-ъгълна глаукома или анатомично тесен предно-камерен ъгъл. Ако не сте сигурни, консултирайте се с вашия лекар преди да започнете употребата на лекарствения продукт.

- ако сте в напреднала възраст или имате високо налягане в окото/очите, стриктно следвайте съветите на лекаря си.

- ако страдате от остра болка в окото, посъветвайте се с лекар възможно най-скоро

- не използвайте Цикложил по-често, отколкото ви е било предписано.

- бебета и децата в ранна възраст ,както и децата с руса коса или сини очи, могат да бъдат особено чувствителни към действието на Цикложил. Това може да повиши вероятността за нежелани лекарствени реаакции, по време на лечението.

Задължително се посъветвайте с лекар.

- наличието на други медицински проблеми може да окаже въздействие върху употребата на Цикложил. Задължително уведомете вашия лекар, ако имате някакви медицински проблеми, особено: мозъчни увреждания, синдром на Даун,сърдечно-съдови проблеми, спастична парализа

- някои нежелани лекарствени реакции, свързани с употребата на цикложил са докладвани при употребата на лекарствения продукт при деца и пациенти, приемащи по-високи дози. Посъветвайте се с вашия лекар.

- поради механизма на действие на Цикложил е възможно да усетите повишена чувствителност към светлината, носенето на тъмни очила може да намали тази чувствителност.

- ако този лекарствен продукт ви е предписан с лечебна цел, сигурно ще ви се наложи да го използвате по-дълго време, вашият лекар трябва предварително да е информиран за някои заболявания, като увеличена простата или сенилна дименция. Структно следвайте съветите на лекаря.

- вашия лекар е възможно да поиска да бъдат направени и някои допълнителни изследвания на очите - за определяне дали сте податливи към глаукома.

- не използвайте този лекарствен продукт без подходящо медицинско наблюдение при деца.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Бременност

Няма налични клинични данни за циклопентолат при бременни.

Не е известно дали циклопентолат може да причини увреждане на плода при бременни жени или дали може да повлияе върху репродуктивната способност. Цикложил не трябва да се използва при бременни, освен ако потенциалната полза за майката не оправдава потенциалния риск за плода.

Кърмачки

Не е известно дали циклопентолат се отделя в човешкото мляко. Поради факта, че много лекарствени продукти се отделят с човешкото мляко, се препоръчва кърменето да се преустанови временно по време на употребата на Цикложил. Кърменето може да се възстанови няколко дни след приложението на лекарствения продукт.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА?

Винаги използвайте Цикложил съгласно инструкциите на вашия лекар. Ако се съмнявате в нещо, консултирайте се с вашия лекар.

Обичайната използвана дозировка при очни предглеси е: една капка в изследваното око/очи, ако е необходимо дозата може да бъде повторена през 5-10 минути.

Обичайната използвана дозировка за превенция и/или лечение на някои състояния, свързани с възпаление на окото/очите е: една капка в засегнатото око/очи, три до четири пъти дневно. Вашият лекар ще ви информира колко дълго да продължи лечението.

Използвайте Цикложил само за вашите очи!

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Много чести - краткотраен сърбеж, парене или щипане при приложение

Чести - временна неспособност за фокусиране, замъглено зрение, чувствителност към светлина

Нечести - високо очно налягане

Редки - болка в окото, нарушена координация на краката или ръцете, несвързана реч, безпокойство, припадъци, затруднения при разпознаването на познати лица, замаяност, отпадналост, нарушено усещане за допир, анормално усещане за парене и бодежи - най-силно изразено на дланите, ръцете, краката или стъпалата, забавено сърцебиене, повишено кръвно налягане, запек, намалена секреция на слюнчната жлеза, гадене, затруднено преглъщане, усещане за парене по кожата, кожен обрив.

Много редки - психотични реакции, нарушение в нормалното поведение, халюцинации, намалена секреция на фарингса, бронхите и назалната мукоза, запъхтяване, намалено потене, затруднения при уриниране.

 

За информация и поръчки: