+359 878 292 513

МАГНЕРИЧ 500 Х 30

МАГНЕРИЧ 500 Х 30 Магнерич 500 х 30

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание


МАГНЕРИЧ, ПРИ НЕДОСТИГ НА МАГНЕЗИЙ, 



Състав:
Лекарствено вещество в една таблетка:
Magnesium DL-aspartate 500 mg, еквивалентен на 1,4 mmol Mg
Помощни вещества: пшеничено нишесте, микрокристална целулоза, кополивидон, кросповидон, талк, желатин, магнезиев стеарат.

Действие:
Магнезия е физиологичен калциев антагонист. Той участва в обмяната на въглеводороди, белтъци, мазнини и нуклеинови киселини, енергийни процеси, провеждане на нервното възбуждане. Участва в съкращението на сърдечния мускул и подтиска нервно-мускулното предаване.

Приложение:
Лечение на доказан магнезиев дефицит; Като съпътстващо лечение при стабилна стенокардия и ритъмни нарушения; За корекция на хипомагнезиемията (ниско ниво на магнезия в кръвта) при прилагане на бримкови и тиазидни диуретици (лекарства, повишаващи количеството на отделената урина).

Противопоказания:
При свръхчувствителност към активното или към някое от помощните вещества, включени в състава на продукта; тежка бъбречна недостатъчност (креатининов клирънс под 30 ml/min); хипермагнезиемия (високо ниво на магнезия в кръвта).

Предупреждение:
При продължително лечение с продукта да се контролира бъбречната функция, особено при склонност към образуване на калциево-магнезиеви и фосфатни камъни.
Приемането на алкохол усилва отделянето на магнезий. Уместно е лечението да се придружава от прием на богата на магнезий храна. Лекарството да се приема по време на хранене, за да не предизвика диария.

Лекарствени и други взаимодействия:
Магнерич повишава плазмените нива на хинидин при едновременно лечение, което може да засили нежеланите му ефекти.
Магнерич нарушава усвояването на желязо от желязо-съдържащите лекарства и намалява действието на тетрациклин и натриев флуорид - при едновременно прилагане да се спазва интервал от 2-3 часа разлика между приемите.
Усилва действието на седативни, аналгетични, наркотични, лаксативни (слабителни) продукти и миорелаксанти (лекарства, понижаващи мускулния тонус).
При пациенти на лечение с циклоспорин, аминогликозидни антибиотици и цисплатина, потребностите от магнезий са увеличени, поради повишената му загуба през бъбреците при посоченото лечение.
Ефектите на Магнерич могат да се намалят при едновременно лечение с калциеви продукти.

Предупреждение:
Лекарствената форма не е подходяща за деца под 6 години.
При необходимост Магнерич може да се приема по време на бременност и кърмене, след консултация и определяне на дозата от лекар.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Не влияе върху способността за шофиране и работа с машини.
Лекарственият продукт съдържа пшеничено нишесте и може да представлява опасност за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия).

Дозировка:
Без лекарско предписание. Приложение: перорално.
Начална доза: 3 пъти по 2 таблетки дневно за една седмица.
Поддържаща доза: 1 таблетка 2-3 пъти дневно, най-малко 4-6 седмици. Деца над 6 години: 10-30 mg/kg, разпределени в три приема дневно.

Предозиране:
В случаи на предозиране има риск от тежко нарушение на бъбречната функция. Лечението включва възстановяване на баланса на течностите в организма. В случай на бъбречна недостатъчност се прави хемодиализа или перитонеална диализа. При необходимост може да се приложи неостигмин.

Нежелани лекарствени реакции:
Диария, коремни болки.

Съхранение:
На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С.
Да се пази на място, недостъпно за деца!

За информация и поръчки: