+359 878 292 513

ОКУХИЛ КОЛИР

Окухил колир

Тегло: 100.00 гр.

Вижте още продукти от: UNIMED PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

Състав на медицинското изделие:

натриев хиалуронат 1,2 mg/ml

Помощни вещества: екстракт от невен, натриев хлорид, калиев хлорид, калциев хлорид дихидрат, магнезиев хлорид хексахидрат, двунатриев фосфат безводен, вода за инжекции.

Характеристики:

OCUhyl С са стерилни капки за очи, които имат овлажняващ, успокояващ и смазочен ефект, особено при чувствителни очи. Тъй като съдържат хиалуронова киселина (вещество, което нормално се намира в очите и други части на организма), капките за очи осигуряват ефективно облекчаване и дълготраен успокоителен ефект от чувството за сухота и парене или при умора на очите. В допълнение, OCUhyl С капки за очи са обогатени с природен екстракт от невен, който предлага защита срещу възпаление и повлиява регенерацията на очния епител. OCUhyl С не съдържа никакви консерванти и антимикробни добавки. Ето защо тези капки за очи са предназначени и за хора, които имат чувствителни очи или носят контактни лещи. OCUhyl С може да се използва от възрастни, юноши и деца.

Приложение:

OCUhyl С е предназначен само за външна употреба. Използва се като допълваща терапия в случаи на понижено производство на сълзи, усещане за наличие на чуждо тяло в окото, умора или дразнене. Използва се също и за подпомагане на защитния слъзен филм върху роговицата и конюнктивата на окото. OCUhyl С може да се използва и по време на носене на контактни лещи.

OCUhyl С не трябва да се използва:

в случаи на пациенти със свръхчувствителност към активното вещество или към някоя от съставките на OCUhyl С.

Нежелани реакции:

В редки случаи пациентите могат да изпитват леко и преходно чувство на парене непосредствено след приложение. Освен това може да се развият и алергични реакции.
Съобщете на Вашия лекар във всички случаи при поява на тези нежелани реакции или за други необичайни реакции.

Взаимодействия:

В случай на едновременно използване с други очни капки, необходимо е да приложите OCUhyl С последни по ред и минимум 5 минути след прилагането на предхождащия вид капки. Вашият лекар трябва да бъде информиран за всички лекарства, които ползвате в момента, които сте ползвали наскоро или които ще ползвате, отпускани по рецепта на лекар или без рецепта. Ако използвате други препарати за очи, трябва да обсъдите с офталмолог дали е подходящо да ги използвате в момента.

Дозиране и приложение:

Ако лекарят не Ви е дал други указания, медикаментът обикновено се прилага в конюнктивалния сак по 1 капка 2-3 пъти дневно, но може да се прилага и по-често. При деца дозата се определя индивидуално от лекаря. Продуктът може да се използва от възрастни, юноши и деца.

Забележка:

Непосредствено след прилагането на продукта пациентът може да има замъглено виждане. Поради това, в продължение на около 20 минути след прилагане на продукта не се препоръчва да шофирате моторно превозно средство, да работите с машини или да работите на голяма височина. При случайно поглъщане на лекарственото средство от деца, свържете се незабавно с Вашия лекар.

Начин на работа със ZP:

1. Разопаковайте пластмасовата бутилка с отпускащата по една капка капачка.
2. Преди първата употреба, отстранете защитната лента от отпускащата по една капка капачка.
3.   Свалете   и   оставете   настрана   предпазителя   на отпускащата по една капка капачка.
4. Наклонете глава.

Задръжте между палеца и останалите си пръсти бутилката, обърната с капачката надолу. С помощта на пръста си леко издърпайте надолу долния клепач на засегнатото око, поставете предписания брой капки и бавно затворете окото си, за да разнесете OCUhyl С равномерно по повърхността на окото.
По време на приложение накапващият накрайник не трябва да се допира до окото и до клепача. Накрая, след приложението, трябва отново плътно да поставите предпазителя на капачката на мястото му на бутилката, за да се избегне възможно, замърсяване на накапващия накрайник на препарата за прилагане в очите.
 
Предупреждение при употреба:

При всяко натискане на пластмасовата бутилка, тя пуска само по една капка OCUhyl С.
За следващата капка оставете всмуканият в пластмасовата бутилка въздух да се възстанови до изходното си положение.
Препаратът не трябва да се използва след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. Отворената бутилката трябва да се използва в срок до 3 месеца след първоначалното й отваряне.


За информация и поръчки: