+359 878 292 513

ПЕКТИН ЯБЪЛКОВ 80 ГР.

ПЕКТИН ЯБЪЛКОВ 80 ГР.

Тегло: 80.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


- Ябълкови фибри - Пектин на прах
- Препоръчва на хора, които искат да водят здравословен начин на живот и се грижат за правилното хранене

- Продукт в удобна и практична опаковка (плик с цип)
- Произведено в Полша

Пектин е структурен полизахарид съдържащ се в първичната клетъчна стена на сухоземните растения. За първи път е изолиран и описан през 1825г. от Henri Braconnot. Произвежда се с търговска цел като бял до светло кафяв прах, предимно извличан от цитрусови плодове. Използва се като сгъстител в хранителната промишленост, в частност при производството на мармалад и конфитюр. Използва се и като стабилизатор и източник на влакна в плънки, бонбони, плодови сокове и мляко.

Пектинът е естествена част от човешката храна, но не притежава особена хранителна стойност. Дневният прием на пектин от плодовете и зеленчуците е около 5 g при консумация на 500 g храна от растителен произход.

Пектинът преминава през тънките черва почти без химически промени. Това го прави едно от най-ефикасните баластни вещества.

За какво е полезен пектинът?

Установено е, че консумацията на пектин намалява кръвните нива на холестерол. Това се дължи на повишения вискозитет на чревното съдържимо, което от своя страна води до свързването му с холестерола и жлъчните киселини и намалената абсорбция на холестерол. В дебелото черво микроорганизми метаболизират пектина и освобождават късоверижни мастни киселини, които са пребиотици и имат изключително благотворно влияние върху здравословното състояние на човек.

Пектинът може да се използва при профилактиката на атеросклерозата, сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания, образуването на жлъчни камъни.

Пектинът е изключително ценно вещество за „транспортиране” на противотуморните препарати непосредствено до поразените тъкани, което в значителна степен предотвратява образуването на метастази. Има данни, че той значително подобрява прогнозата при рак на простатата – заболяване, което заема първо място при мъжете. Благотворен ефект на пектина се наблюдава и при прилагането на антибиотици – чрез пролонгиране на тяхното действие и туширане на страничните ефекти.

Пектинът подобрява функцията на дебелото черво. Ферментацията на пектина увеличава микробиалната клетъчна маса в несмляните фекални остатъци, което увеличава тяхното разграждане. Способността на пектина да свързва водата, води до разреждане на съдържимото в дебелото черво и в резултат до възможност за намаляване на вредното въздействие на неговите съставки.

Вискозитетните свойства на пектина са причина за забавяне процесите на храносмилане и изпразването на стомаха. Това води до увеличаване чувството за ситост и може да намали хранителния прием.

Основни характеристики на ябълковия пектин:

- Подобрява функциите на червата;
- Запазва дълго ситост, което помага да се поддържа правилната телесна маса и пречи на затлъстяването;
- Намалява нивото на холестерола и триглицеридите;
- Премахва токсините и тежките метали от организма.

Отслабване с ябълков пектин

Ябълков пектин на прах за отслабване може да бъде приемат и разтворен в чаша с вода и дори да му бъде добавена и лъжичка мед за още по-добър вкус. Тъй като вкусът му не се харесва на всички, най-добре е да си разтворите една-две лъжица пектин в кофичка кисело мляко, да прибавите лъжица мед и да пуснете вътре орехови ядки и така сместа да престои цяла нощ, а на другия ден да си хапвате от нея.

Тази рецепта прилича много на препоръките на проф. Мермерски, които счита полезния ябълков пектин за една от най-полезните храни.

Ако решите да приемате ябълков пектин на прах за отслабване, трябва да ядете от него всеки ден по три пъти на ден в продължение на 2-3 месеца.

Съдържание:

ябълков фибри (60%), малтодекстрин*, аромат.

* малтодекстрин - полизахарид, който се използва като хранителна добавка. Малтодекстрин е лесно смилаем, абсорбира се бързо като глюкоза, и може да бъде умерено сладък или почти без миризма. Действието на малтодекстрин е като подобрител на вкуса.

Хранителни стойности на 100 g:

Енергия: 335 kcal / 1407 kJ
Мазнини: 1.4 g
от които наситени: 0.4 g
Фибри: 27 g
от които разтворими: 6.6 g
Протеини: 2.6 g
Въглехидрати: 65 g
от които захари: 31 g
Сол: 0.01 g

Начин на употреба:

Приемат се 1-2 ч.л., разбъркани в чаша вода, плодов сок или кисело мляко.

Опаковка: 80 гр.

За информация и поръчки: