+359 878 292 513

ТАНТУМ ВЕРДЕ ПОРТОКАЛ+МЕД Х 20

Тантум верде таблетки портокал и мед х 20

Тегло: 100.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа

Код: A01AB12


Описание

Тантум Верде са таблетки за смучене, съдържащи активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминовият хидрохлорид притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Въз основа на бързото проникване и локалното натрупване във възпалената тъкан се стига до бързо затихване на симптомите.
Тантум Верде е с добра локална поносимост и води до целенасочена терапия на възпалителните симптоми и на оплакванията при преглъщане.
Тантум Верде се прилага при болезнени възпаления в устната кухина и гърлото, възпаления на венците, на сливиците, възпаления на лигавицата на гърлото и на ларингса. Особено подходящ е за намаляване на оплакванията при простудни заболявания.
Не съдържа захар.
БЕЗ ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ.

2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ТАНТУМ ВЕРДЕ ТАБЛЕТКИ ЗА СМУЧЕНЕ
Не приемайте Тантум Верде таблетки за смучене:

    ако сте алергични (свръхчувствителни) към бензидамин или към някоя от останалите съставки;
    ако сте алергични към аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства.

Обърнете специално внимание при употребата на Тантум Верде таблетки за смучене
Повишено внимание е необходимо при пациенти с бронхиална астма, тъй като е възможно развитие на бронхоспазми при тази група пациенти.

Употреба на други лекарства
Не се очакват взаимодействия на Тантум Верде таблетки за смучене с други лекарства, въпреки това, ако не сте сигурни, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт в случай, че приемате други лекарства, включително и такива, отпускани без лекарско предписание.

Бременност и кърмене
Вие трябва да се обърнете към Вашия лекар или фармацевт, ако сте бременна, планирате да забременеете или кърмите.
Той/тя ще реши дали може да приемате Тантум Верде таблетки за смучене.

Важна информация относно някои от съставките на Тантум Верде таблетки за смучене
Продуктът съдържа изомалт (вид захар). Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете този продукт.

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ТАНТУМ ВЕРДЕ ТАБЛЕТКИ ЗА СМУЧЕНЕ
Ако лекарят не е предписал нещо друго, дозировката трябва да се спазва точно - 3 пъти дневно по една таблетка за смучене. Таблетката се оставя бавно да се разтопи в устата.
Лечението не трябва да превишава период от 7 дни.
Поради лекарствената му форма - таблетки за смучене, прилагането на лекарствения продукт при деца под 6 години не се препоръчва. Приложението при деца между 6 и 11 години да бъде под наблюдението на възрастен.
Ако след употреба на Тантум Верде таблетки за смучене не настъпи очаквания ефект от лечението, се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте приели повече от необходимата доза Тантум Верде таблетки за смучене
Ако случайно сте взели повече от препоръчаната доза таблетки, Вие трябва да се свържете с Вашия фармацевт, лекар или с най-близката болница. Винаги носете с Вас опаковка от лекарството, независимо от това дали са останали таблетки в нея или не.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Като всички лекарства Тантум Верде таблетки за смучене може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Алергични реакции се наблюдават рядко, но могат да бъдат сериозни. Незабавно потърсете Вашия лекар, ако внезапно усетите подуване в устата или гърлото, затруднено дишане, обрив или сърбежи, особено ако е засегнато цялото тяло.
В единични случаи след употреба на таблетките за смучене може да се появи леко парене на лигавицата на устната кухина или сухота в устата. Ако това се случи с Вас, изпийте чаша вода на глътки, за да намалите ефекта.
Рядко наблюдавана реакция след системна употреба на бензидамин е светлочувствителността.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
Изпълнителна агенция по лекарствата,
ул. "Дамян Груев" № 8,
1303 София,  
уебсайт: www.bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА ТАНТУМ ВЕРДЕ ТАБЛЕТКИ ЗА СМУЧЕНЕ
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява при температура под 30 °С.
Лекарственият продукт да се съхранява в оригиналната опаковка.
Не използвайте Тантум Верде таблетки за смучене след датата на изтичане на срока на годност, отбелязана върху опаковката.
Срокът на годност изтича на последния ден от посочения месец.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Тантум Верде таблетки за смучене?
Активно вещество: бензидаминов хидрохлорид (benzydamine hydrochloride) 3 mg, еквивалентен на 2.68 mg бензидамин.
Помощни вещества: изомалт (Е953), лимонена киселина монохидрат, вкус на портокал, вкус на мед, левоментол, ацесулфам калий, хинолиново жълто (Е104), сънсет жълто (Е110).

За информация и поръчки: