+359 878 292 513

ЛОМЕКСИН КРЕМ 2% 30 ГР.

ЛОМЕКСИН КРЕМ 2% 30 ГР

Тегло: 200.00 гр.

Вижте още продукти от: SOLVAY PHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 100 лева

при поръчи за гр. Русе над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
+359 878 292 513

Работно време:
от Понеделник до Петък
09:00 часа - 17:00 часа


Описание

LOMEXIN ЛОМЕКСИН

INN: FENTICONAZOLE

 

КАЧЕСТВЕН И КОЛИЧЕСТВЕН СЪСТАВ

100 g крем съдържат :fenticonazole nitrate.................................................................2,000 g

Количество, което съответства на l,757g fenticonazole

Помощни вещества : пропиленгликол, хидрогениран ланолин, сладко бадемово масло, полигликолов естер на мастни киселини, цетилов алкохол, глицерил моностеарат, натриев едетат, пречистена вода.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И КОЛИЧЕСТВО В ЕДНА ОПАКОВКА

Крем 2% в туби от 30 g

СВОЙСТВА

Lomexin крем притежава фунгистатично и фунгицидно действие върху дерматофити ( причиняващи повечето гъбични кожни инфекции ), патогенни квасни гъбички, диморфни гъбички и плесени. В добавка Lomexin крем е активен срещу Грам - положителни бактерии и ето защо е показан при микози, свързани с бактериални суперинфекции.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ

*> Дерматомикози, причинени от дерматофити (Tricophyton, Microsporum, Epidermophyton ) в различни локализации: кел на главата, кел на тялото, кел на подбедрицата, кел на стъпалото ходило на атлети ), кел на ръката, на лицето, на брадата, на ноктите.

? Кожни кандидози ( интертриго, перлеш, лицева кандидоза, кандидоза от възпаление от допиращи се пелени, перинеална и скротална кандидоза ); баланит, баланопостит, онихия и паронихия.

? Питириазис верзиколор ( причинен от Pityrosporum orbiculare и Pityrosporum ovale ).

? Отомикози ( от Candida или квасни гъбички ); ако няма спукано тъпанче.

? Еритразма.

Микози с бактериални суперинфекции ( причинени от Грам-положитгелни бактерии).

<♦ Лечение на инфекции на кожата на главата, причинени от квасен Pityrosporum също като себореен дерматит и питириазис на главата.

НЕОБХОДИМА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА УПОТРЕБАТА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Свръхчувствителност към някоя от съставките (или чувствителност към имидазоловите производни).

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Избягвайте контакт с очите, а ако това се случи, изплакнете старателно с вода.Употребата на продукти за локално приложение, особено ако е продължителна, може да доведе до повишаване на чувствителността. В този случай прекъснете лечението и се консултирайте с лекар за започване на подходящо лечение.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Макар че кожната абсорбция на fenticonazole е незначителна, не е препоръчителна употребата на лекарствения продукт по време на бременност.

ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Не се съобщава за такива ефекти.

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ ВЪЗМОЖНИ РЕАКЦИИ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА, МОЛЯ ИНФОРМИРАЙТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО И РЕДОВНО ВАШИЯ ЛЕКАР ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ, КОИТО ПРИЕМАТЕ В НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ, КАКТО И ЗА ВСЕКИ НЕОБИЧАЕН СИМПТОМ, ВЪЗНИКНАЛ ПО ВРЕМЕ НА ЛЕЧЕНИЕТО.

СПИСЪК НА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЕФЕКТИВНОСТТА И БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ УПОТРЕБА НА ПРОДУКТА:

пропил енгликол, хидрогениран ланолин, натриев едетат ( Е 385 )

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Това е медикамент за локално приложение.Показан е за лечение на неокосмена кожа, на кожните гънки и лигавици; трябва да се втрива нежно. За предпочитане е да се използва при суха микоза : питириазис верзиколор, еритразма, онихомикоза ( при онихомикоза кремът се прилага с оклузивна превръзка ). Подходящ е за употреба при генитални микози при мъже.Нанасяйте редовно крема върху възпалените участъци веднъж или два пъти дневно в продължителност, препоръчана от Вашия лекар според микозата.В случай на кандидози, тоалетът трябва да се осъществява с алкален или рН-неутрален сапун.Лечението е придружено със спазването на някои съвети за хигиена ( носене на памучно бельо, избягване на вагинални промивки) и доколкото е възможно - премахването на благоприятстващите фактори. Да не се прекъсва лечението по време на менструация. Lomexin не е мазен, не прави лекета и може лесно да се отмие с вода.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Обикновено Lomexin, приложен върху кожата или лигавицата, се понася добре; по изключение се съобщава за леки и преходни еритемни реакции или чувство на парене, които бързо отзвучават.

В случаи на реакции на свръхчувствителност или развитие на резистентни микроорганизми, лечението трябва да се преустанови и да се потърси лекарска помощ.Lomexin се резорбира незначително в препоръчваните условия за употреба; могат да се изключат системни поражения.

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

Лекарството трябва да се съхранява в оригинална опаковка.

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

СРОК НА ГОДНОСТ : 3 години

ДА НЕ СЕ УПОТРЕБЯВА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА СРОКА НА ГОДНОСТ, ОТБЕЛЯЗАН ОТ ВЪНШНАТА СТРАНА НА ОПАКОВКАТА



За информация и поръчки: